ATELIER DE VERBEELDING
DAGBESTEDING
startpagina  
 
  hakken in het zand - de cursus
  hakken in het zand - de workshop
  beeldhouw-week  
coaching  
  "praten met je handen"  
teambuilding
dagbesteding  
  beeldhouwen
  tekenen & schilderen
  sociale activering

 

beelden van cursisten  
beelden  
tekeningen  
restauraties  
contact  
   
 

Voor mensen met een beperking, psychische klachten of met een NAH (niet aangeboren hersenletsel) zijn beeldhouwen, tekenen en schilderen een prachtige maneier om te leren omgaan met eventuele beperkingen. Je bent creatief bezig met als resultaat een beeld waar je trots op kunt zijn. Je ontwikkelt je talenten, je spieren, je evenwicht en het omgaan met anderen. Samen het werk bespreken en natuurlijk de tijd nemen om met elkaar koffie te drinken en de dag door te nemen.

Veel instellingen voor mensen met een beperking zijn op zoek naar een goede –en betaalbare- dagbesteding.

 Beeldhouwen, tekenen en schilderen zijn hier bij uitstek geschikt voor. Door een ruime keus aan materialen van hele zachte steensoorten tot harde stenen kan iedereen beeldhouwen. Bij het tekenen en schilderen wordt gekeken naar wat er mogelijk is en welke voorkeuren iemand heeft. De begeleiding is aangepast aan het niveau en de talenten van de bezoekers.
Daarom zijn en blijven de groepen klein waardoor individuele aandacht voor iedereen gegarandeerd is.
Ik werk vraaggericht en kan zo maatwerk leveren. Deelnemers kunnen in een veilige omgeving zichzelf zijn. Er zijn geen speciale groepen voor de mensen die dagbesteding volgen, men draait gewoon mee in de reguliere groepen.

Sleutelwoorden zijn: zich veilig voelen, eigen tempo, vriendelijk en respectvol en gericht op creatief bezig zijn.
Als het winter wordt en we bijvoorbeeld vanwege strenge vorst niet lekker buiten bezig kunnen zijn, dan zijn er mogelijkheden voor creatieve binnenactiviteiten.

Samen werken

Atelier de Verbeelding ligt in het prachtige buitengebied van de IJssel vlak bij de Hanzestad Deventer. Als je houdt van buiten zijn en samen met anderen graag bezig wil zijn in een mooie, natuurlijke omgeving dan is dit vast iets voor jou.

Atelier de Verbeelding heeft een Raamovereenkomst WMO met de gemeentes Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Hattum, Olst-Wije en natuurlijk de gemeente Voorst.

PGB of Zorg in Natura
Het pgb is een budget dat u toegekend krijgt om zelf uw zorgverleners in te huren voor de zorg die u nodig hebt. Of om zelf uw hulpmiddelen aan te schaffen en voorzieningen te realiseren. Bent u chronisch ziek of hebt u een beperking of aandoening? Neem zelf het heft in handen en regel zelf uw eigen zorg, begeleiding, hulpmiddelen of voorzieningen. Vraag uw gemeente om informatie.