ATELIER DE VERBEELDINGkijken is een kunst

TEKENEN & SCHILDEREN
startpagina  
 
  hakken in het zand - de cursus
  hakken in het zand - de workshop
  beeldhouw-week  
coaching  
  "praten met je handen"  
teambuilding
dagbesteding  
  beeldhouwen
  tekenen & schilderen
  sociale activering

 

beelden van cursisten  
beelden  
tekeningen  
restauraties  
contact  
   
 

Tekenen en schilderen
Deze cursus is bedoeld voor mensen die zelden of nooit een penseel of potlood in handen hebben gehad en nieuwsgierig zijn of ze daar een talent voor hebben. Maar deze cursus is zeker ook geschikt voor diegenen die het al eens uitgeprobeerd hebben en op zoek zijn naar een stimulans om zich verder te ontwikkelen.

Wat gaan we doen:
In de cursus komen, als je dat zou willen, allerlei thema's aan bod, zoals stilleven, portret, model, landschap, architectuur en abstracties. Eigen inbreng is natuurlijk het mooiste! Je kunt werken met uiteenlopende materialen zoals potlood, kleurpotlood, houtskool, Siberisch krijt, pastel en acrylverf.
Gezamenlijke besprekingen van het werk waarmee iedere cursist bezig is, is een fijne manier om te leren en ideeën op te doen.

De cursus tekenen & schilderen is ook voor mensen die graag een zinvolle dagbesteding willen doen.
Deze trajecten hebben vaak een langdurig karakter vanwege de chronische aard van de problematiek en het vaak ontbreken van ontwikkelingsmogelijkheden.
Door het stimuleren van de creativiteit en het doorzettingsvermogen te oefenen komen talenten tot bloei. Mensen zien weer perspectief en worden actief.
Door samen met anderen te werken wordt het isolement opgeheven. Mensen krijgen hun gevoel van eigenwaarde terug en zijn trots op behaalde resultaten. Alles om mensen zelf weer de regie over hun eigen leven te laten ervaren.

Kosten:
Series van 8 lessen op woensdagmidddag van 13.00 tot 15.30 uur
€ 160,- per serie van 8 lessen.
Voor mensen met een PGB of "Zorg in Natura"gelden andere bedragen, vraag bij uw gemeente wat de mogelijkheden zijn.
€ 22,50 per losse les

Instromen is mogelijk.
De deelnemers:
Omdat de groepen klein zijn is er veel individuele aandacht om iedereen op zijn of haar niveau te begeleiden. Maximale groepsgrootte is 4 personen.